Buchetul de mireasa

Recomanda articolul

 

Alaturi de rochia de mireasa, coafura si machiaj, buchetul miresei este unul din acele detalii care fac diferenta. Desi se poate asorta cu tema nuntii, culoarea rochiei sau tipul bijuteriilor, cel mai frumos este cand buchetul o reprezinta pe cea care il poarta. Micut, discret, rotund, curgator, accesorizat, dintr-o singura floare sau combinat acesta  este creat dupa chipul si asemanarea miresei. Miresele nu au avut din totdeauna buchete de flori ci au purtat in antichitate ghirlanda in par realizata din ierburi puternic mirositoare. Aroma lor era menita sa tina departe spiritele rele. Apoi, ghirlanda s-a transformat intr-un buchet pe care mireasa il purta in timp ce mergea spre altar. Multe dintre acele buchete contineau, inca, ierburi puternic mirositoare, precum mararul care totodata se credea ca este si un puternic afrodisiac.

 

Regina Victoria a fost prima care a inlocuit ierburile cu florile atunci cand s-a casatorit cu Printul Albert in 1840. Buchetul reginei continea galbenele si era foarte discret. Un astfel de buchet este mic si rotund, usor de tinut intr-o singura mana. In ultimii 150 de ani, astfel de buchete au fost folosite frecvent de miresele din Anglia, Canada si SUA. La inceputul secolului 20, s-a adoptat un alt gen de buchet, mare si elaborat alcatuit din multe tipuri de flori. Buchetele contineau panglici, funde, fiind atat de mari incat atingeau pamantul. Celebritatiile de la Hollywood adesea au socat cu modele de buchete speciale, devenind astfel un trend si pentru miresele obisnuite.

In perioada anilor 1960 si 1970, buchetele au revenit la aspectul natural renuntandu-se la accesorii. Unele mirese au optat chiar si pentru coronite, in schimbul buchetului traditional.

 

Astazi miresele opteaza pentru buchete fie mai simple fie mai elaborate sau accesorizate. Florile se combina cu fundite, pene sau chiar fructe pentru ca fiecare mireasa isi doreste sa aiba cel mai frumos si inedit buchet.

Indiferent de ceea ce contineau sau cum erau aranjate, buchetele de mireasa intotdeauna au simbolizat fertilitatea. Pe langa acest simbol, florile din buchetul miresei mai au si alte semnificatii. Irisul se spune ca reprezinta inspiratia; trandafirul alb este simbolul puritatii; trandafirul roz reprezinta prietenia, admiratia si duiosia; calele si crini sunt flori regale; liliacul simbolizeaza prima iubire; floarea de iasomie aduce noroc;  trandafirul rosu reprezinta iubirea adevarata; trandafirul galben este simbolul veselie; hortensia reprezinta perseverenta; orhideea simbolizeaza frumusetea si delicatetea; crizantemele de orice culoare aduc veselie.

Indiferent daca buchetul de mireasa este mare si accesorizat sau mic si discret el reprezinta un vis implinit al miresei care il va purta cu drag si mandrie in drumul spre altar in cea mai frumoasa zi din viata.

 

07.02.11 Cocarde si butoniere de nunta
De cand ma stiu eu am mers la nunti. Am fost domnisoara de onoare de vreo 15 ori si invitata de si mai multe. Am fost si mireasa, doar o data din fericire. Nasa am fost o data dar voi mai fi cu siguranta. Iubesc nuntile! Imi place sa simt…
01.02.11 Buchetul de mireasa
  Alaturi de rochia de mireasa, coafura si machiaj, buchetul miresei este unul din acele detalii care fac diferenta. Desi se poate asorta cu tema nuntii, culoarea rochiei sau tipul bijuteriilor, cel mai frumos este cand buchetul o reprezinta pe cea care il poarta. Micut, discret, rotund, curgator, accesorizat, dintr-o…


vezi toate stirile